Categorie: echtscheiding

Home / echtscheiding
Co-ouderschap
Bericht

Co-ouderschap

Co-ouderschap is een term die veel mensen kennen. Het wordt vaak genoemd als mogelijke oplossing bij maken van afspraken over de zorg voor de kinderen na de scheiding. Co-ouderschap blijkt echter in de praktijk niet door iedereen op dezelfde manier uitgelegd te worden.

Mediator of advocaat?
Bericht

Mediator of advocaat?

Wie kan helpen bij een scheiding en wat is het verschil? In de praktijk blijkt dat er veel misverstanden zijn over de mogelijkheden rondom scheiden via een mediator of advocaat.

Zo snel mogelijk scheiden
Bericht

Zo snel mogelijk scheiden

Scheiden is naar, en daarom willen mensen het vaak maar achter de rug hebben en ‘snel scheiden’. Hoe snel kan een scheiding eigenlijk gaan en hoe laten jullie dat zo soepel en vlot mogelijk verlopen?

Andere achternaam na scheiding
Bericht

Andere achternaam na scheiding

Bij aangaan van de relatie krijgen stellen de keuze over de naam die zij na het sluiten van het huwelijk  of geregistreerd partnerschap willen gaan gebruiken. En veelal kiezen zij dan voor het voeren van dezelfde achternaam. Maar hoe zit dan bij scheiding? Ben je dan verplicht om ieder weer de eigen naam te gaan voeren? Of mag je dat zelf kiezen?

Corona en echtscheiding
Bericht

Corona en echtscheiding

Voor gescheiden ouders is deze corona-tijd ook extra ingrijpend, het vraagt veel overleg en gesprekken over oplossingen. Niemand had natuurlijk rekening gehouden met de situatie die er nu is, met alle praktische uitdagingen. Wat zijn tips voor deze roerige tijden?